31
oct.

Tot ce vrei să știi despre un peeling chimic de calitate

Ne-am gândit să vă introducem și pe voi în culisele fascinante ale „laboratorului de chimie”care sta la baza tratamentelor noastre de avangarda. Vrem să vă dezvăluim componentele și ingredientele care fac cu adevărat magice produsele pe care le aplicam pe tenul vostru, toate făcând parte, desigur, din gama de top S+summecosmetics.

Facem acum, pe scurt, o prezentare a unuia dintre cele mai solicitate tratamente cosmetice profesionale din salonul nostru și anume cel de peeling chimic.

7. Peeling Chimic – Dermacure/Belclarity/SPF50 from Artify Media on Vimeo.

Așa cum veți vedea și în filmarea video, tratamentul constă dintr-un adevărat cocktail de produse, toate marca S+summecosmetics, fiecare dintre acestea având cate un rol bine definit și fiind aplicate într-o anume ordine bine stabilita științific:

PRE-PEEL SOLUTION – Loțiune facială queratolitică care pregătește pielea, eliminând celulele moarte,impuritățile și excesul de sebum existent în stratul cornos, reducând în același timp și uniformizând PH-ul dermic pe toată suprafața tratată. De asemenea, întinde relieful cutanat pentru a optimiza penetrarea și a omogeniza acțiunea substanțelor active în procesul peelingului. Produsul conține Acid Glicolic, care mărește gradul de hidratare a pielii și accelerează acțiunea exfoliantă. De asemenea, mai conține și Aloe Vera, o substanță care are o mare capacitatea de hidratare și o acțiune descongestivă ce favorizează acțiunea acizilor care urmează a fi aplicați în procesul de peeling chimic.

ESSENTIAL CORRECTION PEEL SOFT – Minimizează senzația de arsură și roșeață, în special pentru tenurile sensibile. Redă senzația de piele nouă, mai luminoasă, mai fină, cu un ton mai deschis și cu mult mai puține dintre imperfecțiunile accumulate de-a lungul timpului. În compoziția acestui produs găsim:

ACID AZELAIC: cel pe care îl întâlnim în grâu, orz, secară. Acest component ajută la reducerea inflamației tenului. În cazul pielii mai închise la culoare ne permite să îmbunătățim acneea și hiperpigmentarea fară însă a produce o inflamație ulterioară, de asemenea contribuie la îmbunătățirea melasmei.

ACIDUL LACTIC: este un acid de penetrare lentă și se extrage din lactatele fermentate. Acest ingredient ajută la fixarea apei în stratul cornos. Evita taponarea foliculului pilosebaceu, favorizând expulsia sebumului, favorizează producția de colagen. Este purificator, are efect de albire și depigmentare, în plus este un veritabil iluminator. Este cel mai adecvat pentru o piele bronzată sau de culoare mai închisă. Îmbunătățește bariera hidrolipidică prin creșterea ceramidelor din piele.

ACIDUL MANDELIC: este extras din migdale amare. Acest tip de acid este de absorbție lentă,ceea ce diminuează senzația de iritație. Acest component nu este fotosensibil și are proprietăți antiinflamatorii, este ideal pentru acneea rosacee și pentru petele pigmentare. Nu produce hiperpigmentare inflamatoare la persoanele cu fototipuri închise,are acțiune depigmentantă și inhibă producția de melanina. Activează intens regenerarea celulară iar la nivelului tenului mărește semnificativ sinteza de colagen și elastină.

POST-PEEL NEUTRALISING BALSAM – Emulsie facial neutralizantă care restabilește PH-ul dermic și stopează senzațiile incomode aferente procesului de peeling. Acest balsam conține SODIUM BICARBONATE, un component activ care neutralizează efectul agresiv al acizilor. Acesta are însă și multe alte efecte majore care îmbunătățesc rezultatul final al tratamentului: ajută la eliberarea porilor, are acțiune exfoliantă, calmează pielea sensibilă și are efect de albire a tenului.

Ser activator de regenerare celulară – Ser facial foarte concentrat de substanțe active regenerative deosebit de puternice, cu rolul de a favoriza o rapidă și spectaculoasă recuperare a pielii după procesul de peeling. Încorporează EGF (Factor de Creștere a Epidermei) care stimulează și accelerează recuperarea straturilor epidermice și care activează formarea de colagen și elastină. Ingredientele active ale acestui ser sunt:

–     LACTOKINE: accelerează sistemul de protecție a pielii și recuperarea rapidă a acestuia. Reduce iritațiile și inflamația la nivelul stratului vizibil al dermului, regenerează celulele îmbătrânite și stresate și mărește vitalitatea celulară la nivel epidermic.

–      PHYTOCELL TEC ARGAN: Revitalizează și protejează celulele mama dermice, întinerește celulele și îmbunătățește fermitatea pielii

–      PLANT-EGF: Este un factor de creștere de origine vegetală. Stimulează eliberarea și migrarea keratinocitelor și promovează proliferarea fibroblastilor.Mărește sinteza colagenului, a elastinei și a altor proteine din stratul extracelular. De asemenea accelerează procesul de epitelizare și reparare a pielii, în plus reduce producția de melanină.

Masca de regenerare celulara POST-PEEL RESTORATIVE MASK , un gel-cremă care favorizează restructurarea țesuturilor afectate prin procesul de peeling și restructurarea stratului hidrolipidic, lăsând un bun aspect al pielii imediat după tratament. Ca și alte măști, calmează iritațiile și roșeața, redând rapid o senzație de prospețime. Datorită ingredientelor extraordinare, această masca are proprietăți reparatoare și restructrurante oferind o extra-hidratare.

Ingredientele acestei măști sunt:

ALFA BISOBOLOL: Este principalul component activ al mușețelului, cu efect intens antiinflamator, cicatrizant și antimicrobian.

CARESOFT:Actioneaza asupra controlului PH-ului, îmbunătățește legătură intre celule, restabilește funcția de bariera de protecție și micșorează semnificativ sensibilitatea pielii.

ALANTOINĂ: Accelerează procesul de cicatrizare și regenerare naturala a pielii. Favorizează desprinderea celulelor moarte și blochează acumularea de factori externi de natura bacteriana.În plus reduce senzația de durere și este atât hidratant cât și antiseptic.

PANTENOL: Hidratează în profunzime, repara și cicatrizează.

Crema cu factor de protecție solară SPF 50 – Desigur că nu se poate încheia un tratament de peeling chimic, oarecum agresiv pentru ten, fară o protecție solară extrem de eficientă, pentru a preveni în cea mai mare măsură agresiunea razelor solare sau ale radiațiilor ultraviolete asupra tenului sensibilizat de peeling. Această cremă de protecție solară are o textură non grasă, având  în componența sa un factor mare protector solar (spf 50+) și în plus are microsfere colorate. Este o combinaţie de filtre naturale şi chimice care ajută la prevenirea leziunilor cutanate datorate posibilelor radiaţii solare care sunt deosebit de nocive pielii. Această cremă conține componentele fundamentale ale celulelor mamă vegetale obţinute din germeni de legume şi rodii, cu un înalt conţinut de minerale, vitamine şi antioxidanţi și acţionează în straturile cele mai profunde ale pielii reparând și prevenind efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

 

Acum, după această scurta lecție de chimie, credem că suneti și mai încrezătoare în efectele miraculoase ale tratamentele noastre cu produse de înaltă clasă.