10
iul.

Oprirea căderii părului şi regenerarea rădăcinii

S-a întâmplat să vă speriaţi când, la spălatul pe cap aţi crezut că pierdeţi prea multe fire de păr? Se prea poate să fie un caz special şi să aveţi motiv de îngrijorare. Mai toate suntem îngrozite că ne pierdem podoaba capilară, fie după periaj, fie după spălatul pe cap. În realitate, dermatologii susţin că din cele aproximativ 150.000 de fire de păr, de pe scalpul nostru, 90% sunt într-un proces de creştere. Creşterea este de un centimetru pe lună, ştiţi asta, mai ales cele care vă vopsiţi părul. 10% dintre fire sunt în faza de odihnă, iar 1% cade, în fiecare zi. După un calcul scurt, ajungem la concluzia că este normal să pierdem, în medie, 100 de fire de păr, zilnic.

O schimbare îngrijorătoare este, de exemplu, situaţia în care, dimineaţa, pe pernă, găseşti mai multe fire căzute decât în mod normal. Poate fi vorba de un semnal de alarmă. De căderea părului sunt responsabile, pe lângă genele moştenite, lipsa de vitamine în cazul unei diete necorespunzătoare, stresul, schimbările hormonale, bolile autoimune sau infecţiile. Mai des am văzut bărbaţi cu chelie, decât femei, însă şi în cazul doamnelor există un risc la fel de mare de a rămâne fără păr sau de a avea firul fragil și subțire. Cele mai multe se confruntă cu această problemă după ce au împlinit 50 de ani, însă se poate întâmpla și mult mai devreme. Pierderea părului, alopecia este o maladie dermatologică, inflamatorie, ce afectează firele de păr. Ea are o evoluţie cronică şi determină pierderea, parţială sau completă, a părului de pe scalp şi, uneori, şi a celui de pe corp.

Una dintre ultimele soluţii pentru tratamentul împotriva alopeciei este sistemul automat de terapie cu micro-ace de mare viteză. Mezoterapia invazivă reprezintă ce mai la îndemână soluţie pentru stoparea căderii părului şi stimularea creşterii lui, pentru redobîndirea sănătăţii scalpului, a părului lipsit de strălucire, firav şi distrus de acţiunea factorilor externi (raze UV, vopsit, permanent etc) şi interni (dietă, medicaţie etc. Tratamentul denumit mezoterapie încetineşte şi procesul de “albire” a părului. Substanţele destinate acestui tip de tratament sunt Keractise, un cocktail complex (biotină, minoxidil, finasteride, dexpantenol, oligoelemente, siliciu organic) realizat după o schemă de tratament studiată şi testată.

Tratamentul împotriva alopeciei, cu acest dispozitiv şi substanţa activă aferentă, este disponibil în Cluj-Napoca la Salonul The Secret , începând cu data de 25 aprilie 2017. În unele cazuri, alopecia generează suferinţe psihologice sau emoţionale intense. Este firesc mai ales pentru că există o legătură importantă între păr şi imaginea de sine, mai ales la femei.